2014-03-05 Nu är äntligen schemat fastställt för säsongens visningar!

Det har länge varit tyst på vår hemsida, men bakom kulisserna kan vi garantera att det i högt tempo pågår planering och organisering inför säsongen 2014.

Uppåkra Arkeologiska Center har fått 3,9 miljoner LEADER Lundaland (klicka här för att läsa Skånskans reportage)  vilket innebär att vi i år kommer att kunna ta ett samlat grepp om verksamheten i Uppåkra.

Under förra säsongen testade vi en applikation där man i en läsplatta kunde se ett långhus på exakt samma plats där man hittat över tusen år gamla lämningar efter ett långhus. I år kommer besökarna att kunna ta del av andra sätt att visualisera Uppåkra och resultatet av de utgrävningar som gjorts här. Under året kommer vi också att fokusera på tillgänglighet, och på utvecklingen av den pedagogiska verksamheten för barn och unga.

Vi som kommer att arbeta med dessa projekt på halvtid under hela året heter Axel Hansen och Sofia Winge. Mer information om våra planer kommer inom kort!

Till dess presenterar vi här säsongens visningstider i stora drag. Nytt för i år är att vi kommer att hålla allmänna visningar på engelska en dag i veckan, samt familjevisningar under helgerna under juni-augusti. Tack vare erhållna anslag från Region Skåne kan vi även denna säsong erbjuda gratis allmänna visningar och skolvisningar. Seminarieutgrävningarna är förlagda till september.

Varmt välkomna till Uppåkra Arkeologiska Center

Café och visningar

Guidade visningar/Guided tours 2016

Högsäsongens allmänna visningar är avslutade, men vi tar emot bokningsförfrågningar året om. Vi håller visningar på plats, men åker också ut och håller föredrag för skolor och annan verksamhet. För mer information, ring 0709351250, eller maila sofia.winge@uppakra.se

Övrigt
Vi har ramp och hiss till handikapptoalett.
Visningarna går till större delen längst en grusgång som är
framkomlig med rullstol och barnvagn.
Vägen ned till utgrävningsplatsen går genom en lite svårare terräng (åkermark).
Mer information om tillgänglighet hittar ni
under fliken Besök oss/Visningstider.

For information about guided tours in
English and other languages, visit the English
website (switch the Swedish flag on this page).