Uppåkras vänförening

Sedan december 2014 finns det en vänförening som heter Uppåkras vänner. Med platsens spännande historia så är det viktigt att alla ideella krafter runt om Uppåkra får vara involverade och organiserade. Uppåkras vänner är en sådan organisation. Om Du har ett intresse för Uppåkra och känner att Du vill vara engagerad, kontakta föreningens ordförande Göran Berggren, epost: goran.berggren@telia.com.

Senaste nytt!
Den 7:e november (OBS! inte 7/11 som tidigare angetts, vi ber så hemskt om ursäkt om detta inneburit problem) 2016 är samtliga medlemmar inbjudna till att lyssna på grävledare Jan Apels föredrag om senaste utgrävningen i Uppåkra. Kl.19 börjar föredraget på Uppåkra Arkeologiska Center, den vita byggnaden bakom Uppåkra kyrka.
Välkomna!

Facebook

Café och visningar

Guidade visningar/Guided tours 2016

Högsäsongens allmänna visningar är avslutade, men vi tar emot bokningsförfrågningar året om. Vi håller visningar på plats, men åker också ut och håller föredrag för skolor och annan verksamhet. För mer information, ring 0709351250, eller maila sofia.winge@uppakra.se

Övrigt
Vi har ramp och hiss till handikapptoalett.
Visningarna går till större delen längst en grusgång som är
framkomlig med rullstol och barnvagn.
Vägen ned till utgrävningsplatsen går genom en lite svårare terräng (åkermark).
Mer information om tillgänglighet hittar ni
under fliken Besök oss/Visningstider.

For information about guided tours in
English and other languages, visit the English
website (switch the Swedish flag on this page).

 

Bildgalleri

image-11 image-2 image-3 image-4 image-6 image-7

Vill du veta mer?

Uppåkra – ett framtida arkeologiskt vetenskapscenter

Under hösten-vintern 2011 genomförde UAC en genomförbarhetsstudie avseende det framtida arkeologiska sciencecentret i Uppåkra. Den utförliga rapporten hittar du här:  feasibility study längre version

Lunds Universitets Historiska Museum

Normalt sett kan du hitta fynden från Uppåkra på Lunds Universitets Historiska Museum, i utställningen ”Barbaricum”. Under 2016 är utställningen temporärt i Tyskland, men ett par kopior av vissa fynd kan du istället se på Uppåkra.

Institutionen för Arkeologi och Antikens Historia

För dig som är intresserad av att fördjupa dig i arkeologin och den forskning som bedrivs på Lunds Universitet kring Uppåkra.

http://www.ark.lu.se

Uppåkra församling

Information om vad som händer i Uppåkra kyrka.

http://uppakraforsamling.se/

 

 

 

 

Väder i Uppåkra