Café Tirup

tirups café

Café Tirup ligger i den vita längan (gamla prästgården) vid parkeringen till Uppåkra Kyrka. Här serveras lunch – svartrotspaj, pastasallad med kyckling och pannkakor med grädde och sylt. Givetvis finns här också glass, bakverk och andra godsaker till försäljning.

Fika kan man välja att göra i vår trevliga trädgård,  eller i ett större tält där vi också erbjuder pysselaktiviteter för barn.

I shopen säljer vi handgjord keramik och vackra smyckeskopior av fynd från Uppåkra (mer information hittar ni under Shopen på denna hemsida). Vi tar kort!

I Gamla prästgården har vi också en mindre utställningslokal, med bildspel och kortfilmer som visar vad som hittats på platsen. Här finns även 3-D printade kopior av fynd från Uppåkra. Eller varför inte testa på att göra sin egen guldgubbe eller spela ett parti Hfnefatafl?

Byggnaden har ramp och hiss till bottenvåningen där vi också har handikapptoalett.

Facebook

Café och visningar

Guidade visningar/Guided tours 2016

Högsäsongens allmänna visningar är avslutade, men vi tar emot bokningsförfrågningar året om. Vi håller visningar på plats, men åker också ut och håller föredrag för skolor och annan verksamhet. För mer information, ring 0709351250, eller maila sofia.winge@uppakra.se

Övrigt
Vi har ramp och hiss till handikapptoalett.
Visningarna går till större delen längst en grusgång som är
framkomlig med rullstol och barnvagn.
Vägen ned till utgrävningsplatsen går genom en lite svårare terräng (åkermark).
Mer information om tillgänglighet hittar ni
under fliken Besök oss/Visningstider.

For information about guided tours in
English and other languages, visit the English
website (switch the Swedish flag on this page).

 

Bildgalleri

Detta är bildens rubrik image-11 image-3 image-7 image-9 image

Vill du veta mer?

Uppåkra – ett framtida arkeologiskt vetenskapscenter

Under hösten-vintern 2011 genomförde UAC en genomförbarhetsstudie avseende det framtida arkeologiska sciencecentret i Uppåkra. Den utförliga rapporten hittar du här:  feasibility study längre version

Lunds Universitets Historiska Museum

Normalt sett kan du hitta fynden från Uppåkra på Lunds Universitets Historiska Museum, i utställningen ”Barbaricum”. Under 2016 är utställningen temporärt i Tyskland, men ett par kopior av vissa fynd kan du istället se på Uppåkra.

Institutionen för Arkeologi och Antikens Historia

För dig som är intresserad av att fördjupa dig i arkeologin och den forskning som bedrivs på Lunds Universitet kring Uppåkra.

http://www.ark.lu.se

Uppåkra församling

Information om vad som händer i Uppåkra kyrka.

http://uppakraforsamling.se/

 

 

 

 

Väder i Uppåkra